Acasă

România este cunoscuta ca o ţară cu un potenţial deosebit în domeniul resurselor minerale, în special țiței, gaze naturale, sare, aur, argint şi metale feroase și neferoase. Din punct de vedere istoric, industria extractivă din România s-a aflat deseori în avanposturile dezvoltării acestei industrii în Europa, oferind metode noi de identificare şi evaluare a resurselor minerale și petroliere, metode care s-au dovedit ulterior de o importanţă majoră în întreaga lume.

 

Totodată, cadrul legal stabilit de legislaţia mineră şi petrolieră din România, precum şi  regimul fiscal din ţara noastră s-au dovedit atractive pentru companiile româneşti şi străine active în sectorul de explorare şi exploatare a resurselor naturale. Acest interes s-a materializat în acordarea a numeroase licențe pentru desfăşurarea de activităţi miniere de explorare și exploatare, precum şi încheierea mai multor acorduri de concesiune petrolieră, în urma rundelor de licitaţie organizate de catre Agenţia Natională pentru Resurse Minerale.

 

Prin intermediul acestei Pagini de Internet, Agenția Națională pentru Resurse Minerale vine în sprijinul celor interesaţi de oportunităţile existente în sectoarele minier şi petrolier din ţara noastră. Acest site permite accesul la legislația și procedurile de ofertare pentru activităţile de explorare şi exploatare şi oferă informaţii actualizate privind activitarea A.N.R.M.