Vizita de lucru West Bengal India

În perioada 22.02.2017 – 23.02.2017 o delegație A.N.R.M. compusă din:
– Aurel Gheorghe – Președinte al Agenției Naționale pentru Resurse Minerale;
– Diana Bratu – Director General în cadrul D.G.G.E.C.R.R.M.I.E.;
– Ramona Duică – Șef Birou Juridic;
– Constantin-Cosmin Drăgănoaia – Expert superior în cadrul D.G.G.E.C.R.R.M.I.E.;
au participat la întâlnirea cu delegația statului West Bengal, India, organizată de West Bengal Mineral Development and Trading Corporation Limited (WBMDTC)

Din delegația României care a participat la întâlnirea cu delegația statului West Bengal, în afara reprezentanților A.N.R.M., a mai fost prezent Excelența Sa, domnul Radu Octavian Dobre – Ambasador al României în India

La întâlnirea menționată mai sus, din partea statului West Bengal (India) au participat la discuții următorii oficiali:
– Amlan Basu – Președintele West Bengal Mineral Development and Trading Corporation Limited (WBMDTC);
– Sadhukhan K. – Director General West Bengal Mineral Development and Trading Corporation Limited (WBMDTC);
– Ranjan Kumar Saha – Director executiv West Bengal Mineral Development and Trading Corporation Limited (WBMDTC);
– Santanu Basu – Director General West Bengal Power Development Corporation Limited (WBPDCL).

În perioada desfășurării activităților din cadrul evenimentului, au avut loc următoarele discuții mai importante referitoare la sectorul industriei miniere, respectiv, explorarea și extracția resurselor/rezervelor de cărbune (studii geologice de caz), precum și la problemele din domeniul minier, educație, cercetare, dezvoltare:
– Prezentarea proiectului minier Gourangdih, Barabani, Burdwan;
– Prezentarea audio-vizuală a proiectului minier Deocha Pachami, Birbhum;
– Prezentarea proiectului minier Barjore;
– Prezentarea proiectului minier Gangaramchak, Bhadulia;
– Prezentarea proiectului minier Pachhwara;

Din discuțiile cu oficialii indieni menționați, a rezultat că una din prioritățile statului West Bengal este demararea exploatărilor de cărbune, dar că partea indiană întâmpină dificultăți în sectorul minier, mai ales în pregătirea specialiștilor (din 77 de școli profesionale existente în acest moment, nu există niciuna în domeniul minier sau geologic). România ar putea acorda asistență în domeniul pregătirii profesionale a personalului, inclusiv o cooperare cu Universitatea din Petroșani. O eventuală cooperare cu România ar putea fi facilitată de faptul că principalele companii specializate sunt în proprietatea statului.
După încheierea discuțiilor, părțile participante la această întâlnire au încheiat și semnat o minută, atașată prezentului raport, care cuprinde un sumar al discuțiilor purtate pe parcursul celor două zile de dezbateri, precum și acțiunile ulterioare care se vor întreprinde în viitorul apropiat în sensul concretizării colaborării între cele două state.După discuțiile avute la sediul West Bengal Mineral Development and Trading Corporation Limited (WBMDTC), a avut loc o întâlnire cu domnul Amit Mitra, ministru pentru finanțe, industrie și comerț al Guvernului statului West Bengal. Atât ministrul Mitra, cât și președintele West Bengal Mineral Development and Trading Corporation Limited (WBMDTC) au propus ca în luna septembrie 2017 să aibă loc o nouă întâlnire la nivel înalt între cele două state, România și West Bengal (India).

În data de 24.02.2017 a avut loc o vizită pe teren, în vederea prezentării proiectelor miniere Barjore, Gangaramchak (Bhadulia) și Durgaspur.

La final, a avut loc o întrevedere între delegația oficială a României și Consulul Onorific al României la Kolkata, dl. B. K. Poddar.

Participarea specialiștilor din cadrul Agenției Naționale pentru Resurse Minerale la acest eveniment internațional a constituit un prilej foarte important pentru stabilirea unei colaborări în domeniul exploatării resurselor minerale, îndeosebi a celor de cărbune, privind atât noile tehnici, servicii și tehnologii din minerit, dar și aspecte referitoare la implicarea Universității din Petroșani în domeniul educației.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *